Cook along med @farrellsfood!

 

Shoyu Ramen på en timme!

För 2 personer behöver du:

1 hönsbuljongtärning (för vegetariskt 1 umami- el grönsaksbuljongtärning)
4 salladslökar
1 stor vitlöksklyfta, skalad
1 stjärnanis
1 stor bit ingefära, ca 7 cm
5-6 bitar torkad svamp, helst Karl Johan eller shiitake
3-4 msk japansk soja (obs måste vara ljus japansk typ, ej mörk kinesisk)
2 msk mirin (om du ej hittar mirin funkar 1 msk risvinäger eller vitvinsvinäger och en nypa socker)
1 msk sesamolja
1 pkt tunna vetenudlar, typ tunna äggnudlar eller ramennudlar (obs ej glasnudlar eller risnudlar)
4 kycklinglårfiléer (för vegetariskt 4 st portabellosvampar eller annan svamp)
Neutral olja att steka i, tex rapsolja
½ dl hoisinsås (alt teriyakisås eller ostronsås)
2 ägg
2 dl böngroddar, sköljda
1-2 små pak choi
1 msk rostade sesamfrön (gärna chilirostade om du hittar)
1 msk sesamolja till servering
½ msk sambal garlic till servering (eller vanlig sambal oelek)

Du behöver även:

2 st större kastruller, En sil, Stekpanna, En bunke, Skärbräda och kniv, Ugnsform, Ugn 175 grader, 2 st djupa soppskålar att servera soppan i

Om du har frågor eller svårt att hitta ingredienser hör gärna av dig till mig på instagram @farrellsfood så hjälper jag gärna till!
Anna